Over

“Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

OK, Aysha de Groot treedt met haar muziek in de voetsporen van haar beroemde familieleden. Natuurlijk is ze trots op deze roots, maar met de band Meis bewandelt ze wel een geheel eigen weg. Die weg zetten ze uit met hun drieën. De twee andere leden van Meis – Dennis Out (Démira & Blupaint) en Viktor van Woudenberg (Wooden Saints) – drukken een even groot stempel op wie ze zijn.

Aysha is de zangeres, gitarist en tekstschrijver van het trio Meis. ‘We zijn altijd op zoek naar het beste liedje’, zegt Aysha, ‘we zijn pas enthousiast als we alle drie werkelijk stuiterend ons oefenhok uitrollen. We gaan door tot het helemaal perfect is.’

De muziek van Meis is intiem, eerlijk en klinkt op het eerste gehoor bedrieglijk eenvoudig. Pas na enig luisteren vallen de subtiele laagjes op, nooit breed uitgesmeerd, altijd precies en ingetogen. De teksten van Aysha passen daar perfect in. ‘Tegenwoordig schrijf ik minder poëtisch en meer direct’, aldus de zangeres. ‘Ik wil geen afstand, maar leg mijn hele ziel en zaligheid in het nummer. Het gaat over volwassen worden, knokken tegen pech, het leven zelf.’

Het resultaat zijn liedjes die uitnodigen tot luisteren, tot reflectie. Spinvis en Roosbeef behoren tot de helden en toch is Meis uniek. Ze zijn de troubadours van het nu met een eigentijds geluid, dromerig maar met een rauw randje.

In de zomer van 2018 winnen ze de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten. ‘Hier staat een ster!’, zo viel te lezen in het juryrapport na de halve finale. Verder is Meis uitgenodigd door het land te touren met het reizend festival Popronde, waarbij de band is geselecteerd als OOR-talent. Ondertussen zijn ze druk aan het schrijven voor de debuutplaat.

 

Meis is;

Dennis: Bas
Viktor: Drums, toetsen en zang
Aysha: zang, gitaar en toetsen

 

Foto van Willem Schalekamp