Over

Meis Biografie 2020

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Ze is rauw, soms donker, maar dromerig. Haar nieuwe single “Waarom /2” is een dans track voor de introverten. Een song voor wie behoefte heeft aan contact maar niet durft te praten. 

Eerder in 2020 kwam ‘Een’, de debuut EP van Meis, uit. Deze is goed ontvangen op Nederlandse en Belgische radio. Sinds de eerste release stond ze met 4 van de 5 EP songs in de VOX top 30 van Radio 1 en is ze daar maandenlang bijna dagelijks te horen geweest. Live is Meis ook niet onopgemerkt gebleven. Zo kreeg haar show in de Waalse Kerk te Amsterdam vier sterren in De Volkskrant. Nu de wereld eindelijk weer een beetje open gaat is ze klaar om haar muziek ook live voor het grote publiek te spelen. Ondertussen werkt ze aan een nieuw album.

De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band ‘Bazart’. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ nieuwe live band.

“Intense voordracht, onnadrukkelijk charisma en een krachtige aanwezigheid” ✭✭✭✭ – Menno Pot, De Volkskrant 

“Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

“Zelden gezien dat het volk zo mee was in het begin van de avond, wat mij betreft was gisteren Meis de ontdekking!” – Music in Frame (BE)

“Hooks die in je hoofd blijven ronddwalen, eerlijke woorden en dromerige sounds laten je een kijkje nemen in het hoofd van Meis.” – 3VOOR12

“Betoverend mooi.” – Frits Spits NPO Radio 1

foto van Félice Hofhuizen